Telefoni, Bredband och TV

I varje lägenhet finns

  • telefonjack (ett eller flera)
  • antennuttag för analog TV
  • bredbandsuttag på vilket man kan få internetuppkoppling, digital TV och telefoni

Operatör för telefonjacket är Telia dit man alltså vänder sig för abonnemang mm.

Operatör för antennuttaget och för bredbandsuttaget är Bredbandsbolaget. Detta gäller  fr.o.m. februari 2015. Tele2, den tidigare operatören, förvärvades då av Bredbandsbolaget. 

Telefoni

Man kan välja mellan telefoni via telefonjacket (då vänder man sig till Telia) och telefoni via bredbandet (då vänder man sig till Bredbandsbolaget).

Bredband

Alla boende i föreningen har kollektivt bredband på 100/100 Mbit/s. Kostnaden för dett ingår i månadsavgiften. Om man vill ha högre hastighet kontaktar man Bredbandsbolaget. Man kan välja mellan 250 och 1000 Mbit/s.
Läs mer på
bredband

För att komma igång, gör så här:

  1. Anslut en nätverkskabel till din lägenhets bredbandsuttag (vit fiberdosa i väggen som kan vara märkt Bredbandsbolaget)  och koppla nätverkskabeln till din dator. Nätverkskabeln ska vara oskärmad, fråga i närmaste elhandel om du är osäker.
  2. Starta datorn och din webbläsare. Du kopplas nu automatiskt till Bredbandsbolagets aktiveringsportal på nätet. Du kan registrera dig för gruppanslutningen eller beställa andra tjänster såsom TV och telefoni

Följ instruktionerna, så tar det bara 15 minuter innan du är igång. Klart! Nu har du bredband och kan surfa obegränsat. Tänk bara på att säga upp ditt bredband när du flyttar.
Om man vill använda en routerför att få wifi och/eller flera datoranslutningar så kontaktar man Bredbandsbolaget. Routern är kostnadsfri.

TV

Du kan välja mellan analog kabel-TV och digital bredbands-TV.

Analog kabel-TV

Alla boende i föreningen har gratis analogt TV-utbud. Det analoga basutbudet som finns i alla TV-uttag (antennuttaget) är
SVT1, SVT2, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, TV7, TV8, Kanal 9, TV10, TV11, TV12, SVT24
Du behöver inte någon TV-box för att kunna se dessa kanaler. Anslut TVn till antennuttaget med en antennkabel och gör en automatisk kanalsökning på TVn.

Digital bredbands-TV

Här kan man välja mellan tre paket, T-1 Bas, T-2 Flex och T-3 Stor. Läs mer på bredbands-TV

För att få tillgång till ett digitalt utbud vänder man sig till Bredbandsbolaget (se Kontakt).

Guider och manualer finns på Guider.